Aligha létezik jobb hely e szőlőfajta számára, mint a Znojmói borvidék.
Már 1944-ben keresztezték a Seibel és a Rizling fajtákat azzal a céllal, hogy egy fagy- és gombabetegségeknek ellenálló szőlőt hozzanak létre – jóval azelőtt, hogy a fenntarthatóság a borászatban központi témává vált volna.
A pohárban világos aranysárga szín jelenik meg, finom zöldes reflexekkel.
Illatában illatos és aromás jegyek bontakoznak ki: egres, szőlőbarack és feketeribizli.
Ízében finom savtartalom és kiegyensúlyozott szerkezet jellemzi. A grapefruit, bogyós gyümölcsök és egzotikus gyümölcsök aromái találkoznak élénk ásványossággal. A jól beépülő gyümölcsös édesség lédússá és elegánssá teszi – a lecsengés hosszú és harmonikus.
Fogyasztási javaslat: Kiváló aperitifként, gyümölcsös salátákhoz, könnyű piskótás desszertekhez – vagy egyszerűen önmagában, egy aromás élvezetként.
| szolofajta | Hibernal |
|---|---|
| evjarat | 2024 |
| alkoholtartalom | 12% |
| szin | |
| cukor | 20 gr/L |
| sav | 5,6 gr/L |
| orszag | Csehország |
| mennyiseg | Félédes |

Nier Zsolt, ez a tehetséges kaisergarteni borász önálló tanulással sajátította el széleskörű ismereteit. Barátságos borászokkal való szoros együttműködésének köszönhetően rendkívüli borokat tudott létrehozni, melyeket sokszor aranyérménnyel díjaztak. Testvére, Tom Nier felelős az üzlet kreatív részéért. Együtt verhetetlen csapatot alkotnak, amely a bortermelés csúcsminőségének és innovációjának szinonimája.
