Rossobruno Toscana Sangiovese 2016

A Le Verzure által termelt Toscana Rosso IGT „Rossobruno” a biodinamikus gazdálkodás szabályai szerint termesztett Sangiovese szőlőből készül, egy kis parcellán a toszkán Maremma-ban, mindössze néhány kilométerre a Montalcino termőhelytől.

A bor 18 hónapig érlelődik nagyméretű szláv tölgyfahordókban, és lenyűgözi komplex, strukturált ízvilágával, amelyet kiváló savakkal támogat.
A szőlőültetvény a Brunello di Montalcino zónán kívül található, ezért a bort nem lehet sem Brunellónak, sem Rosso di Montalcinónak nevezni. Ezért Rossobruno a neve.

Részletes információk

További információk

szolofajta

Sangiovese

evjarat

2016

alkoholtartalom

13,5%

szin

cukor

0 gr/L

sav

0 gr/L

orszag

Olaszország

mennyiseg

Száraz

Kaisergarten

Nier Zsolt, ez a tehetséges kaisergarteni borász önálló tanulással sajátította el széleskörű ismereteit. Barátságos borászokkal való szoros együttműködésének köszönhetően rendkívüli borokat tudott létrehozni, melyeket sokszor aranyérménnyel díjaztak. Testvére, Tom Nier felelős az üzlet kreatív részéért. Együtt verhetetlen csapatot alkotnak, amely a bortermelés csúcsminőségének és innovációjának szinonimája.

Mindig legyen képben.

Hasonló termékek