A Le Verzure által termelt Toscana Rosso IGT „Rossobruno” a biodinamikus gazdálkodás szabályai szerint termesztett Sangiovese szőlőből készül, egy kis parcellán a toszkán Maremma-ban, mindössze néhány kilométerre a Montalcino termőhelytől.
A bor 18 hónapig érlelődik nagyméretű szláv tölgyfahordókban, és lenyűgözi komplex, strukturált ízvilágával, amelyet kiváló savakkal támogat.
A szőlőültetvény a Brunello di Montalcino zónán kívül található, ezért a bort nem lehet sem Brunellónak, sem Rosso di Montalcinónak nevezni. Ezért Rossobruno a neve.
| szolofajta | Sangiovese |
|---|---|
| evjarat | 2016 |
| alkoholtartalom | 13,5% |
| szin | |
| cukor | 0 gr/L |
| sav | 0 gr/L |
| orszag | Olaszország |
| mennyiseg | Száraz |

Nier Zsolt, ez a tehetséges kaisergarteni borász önálló tanulással sajátította el széleskörű ismereteit. Barátságos borászokkal való szoros együttműködésének köszönhetően rendkívüli borokat tudott létrehozni, melyeket sokszor aranyérménnyel díjaztak. Testvére, Tom Nier felelős az üzlet kreatív részéért. Együtt verhetetlen csapatot alkotnak, amely a bortermelés csúcsminőségének és innovációjának szinonimája.
