a) A kóser borokat csak olyan gépekkel lehet feldolgozni, melyek normál borral nem kerülnek érintkezésbe.
b) A kóser szőlőt kizárólag minimum 4 éves tőkéről lehet szüretelni.
c) A bort tilos élesztővel, zselatinnal, tojásfehérjével vagy állati eredetű anyagokkal deríteni, illetve erjeszteni.
d) A szőlőfürtöket csak hithű ortodox zsidók érinthetik meg.
A gépeket kizárólag ortodox zsidók tisztíthatják és sterilizálhatják.
e) Hét évente a szőlőt a tőkén kell hagyni. Azért tilos betakarítani, hogy a tőke magától regenerálódjon.
f) Az erjesztéshez tilos baktériumokat és enzimeket használni.
g) A kóser szőlő közelében tilos zöldség- és gyümölcsféléket termeszteni, nehogy vegyes növényi kultúra alakuljon ki.
h) Az édes borokat 96 Celsius fokos gőzzel fejtik le.
i) Az előállított kóser borok 5%-át szegény zsidóknak adományozzák.
| szolofajta | Zweigelt, Blaufränkisch |
|---|---|
| alkoholtartalom | 10,5% |
| szin | |
| cukor | 59 gr/L |
| sav | 5,9 gr/L |
| orszag | Ausztria |
| mennyiseg | édes |

Nier Zsolt, ez a tehetséges kaisergarteni borász önálló tanulással sajátította el széleskörű ismereteit. Barátságos borászokkal való szoros együttműködésének köszönhetően rendkívüli borokat tudott létrehozni, melyeket sokszor aranyérménnyel díjaztak. Testvére, Tom Nier felelős az üzlet kreatív részéért. Együtt verhetetlen csapatot alkotnak, amely a bortermelés csúcsminőségének és innovációjának szinonimája.
