Prosecco Valdessa brut il maestro

Prosecco Valdessa il Maestro
Szőlőből készült, amelyet nagyrészt kézzel szüretelnek. Ez a pezsgő igazi ritkaság a borok világában. Kézműves szakértelemmel készül olyan szőlőből, amelyet az egyik legjobb terroir-ban termesztenek. A Valdessa császári motívummal díszített, festett palackban kerül forgalomba.

Prosecco DOC
Spumante Brut

Kóstolójegyzetek
Harmonikus, kiegyensúlyozott, finom és elegáns illat, virágos és zöld gyümölcsös jegyekkel, amelyek a kóstolás során is kellemesen visszaköszönnek. Ideális aperitifként, halételekhez és fehér húsokhoz. Kitöltéskor erősen pezseg, finom és hosszan tartó buborékossággal egészen az utolsó kortyig.

Szőlőfajták
85% Glera, valamint a törvény által engedélyezett legfeljebb 15% a következő fajtákból: Pinot Bianco, Pinot Nero.

Eredet
Olaszország Veneto régiójában termesztik, hagyományosan Conegliano és Valdobbiadene városai környékén, Treviso-tól északra fekvő dombokon.

Borkészítés
Gondosan kiválasztott, egészséges szőlőből készül, amelyet négy napig erjesztenek rozsdamentes acéltartályokban. A „Spumantizzazione” – a második erjesztés – nyomásálló tartályokban, ellenőrzött hőmérsékleten történik a Charmat-módszer szerint, majd palackozzák.

Második erjesztés
Az alapbort steril módon szűrik, majd hozzáadják a szükséges mennyiségű cukoroldatot és a gondosan kiválasztott élesztőt. A keveréket ezután rozsdamentes acéltartályba helyezik, ahol lezajlik a második erjedés, amíg el nem érik a kívánt nyomást bar-ban mérve.

Színe
Világos szalmasárga, zöldes árnyalatokkal.

A Prosecco eredetvédett területe
A Prosecco régió szíve Conegliano-Valdobbiadene, amely DOCG minősítést kapott. Ezzel megoldódott a „Prosecco” elnevezés visszaélésszerű használatának problémája. Korábban ugyanis maga a szőlőfajta neve is Prosecco volt, így más régiókban készült borok is viselhették ezt a nevet. Ennek következtében nagy mennyiségű, olcsó pezsgő – főként német szupermarketekbe – került forgalomba ezzel a megnevezéssel. Ma azonban a Prosecco név kizárólag a minőségi, oltalom alatt álló eredetű pezsgőkre és gyöngyözőborokra (Spumante és Frizzante) vonatkozik, amelyek az eredeti borvidékről származnak.

Fogyassza jól lehűtve!

Részletes információk

További információk

szolofajta

Glera

alkoholtartalom

11%

szin

cukor

4 gr/L

sav

0 gr/L

orszag

Italien

mennyiseg

Száraz

Kaisergarten

Nier Zsolt, ez a tehetséges kaisergarteni borász önálló tanulással sajátította el széleskörű ismereteit. Barátságos borászokkal való szoros együttműködésének köszönhetően rendkívüli borokat tudott létrehozni, melyeket sokszor aranyérménnyel díjaztak. Testvére, Tom Nier felelős az üzlet kreatív részéért. Együtt verhetetlen csapatot alkotnak, amely a bortermelés csúcsminőségének és innovációjának szinonimája.

Mindig legyen képben.

Hasonló termékek