Legkiválóbb burgenlandi fajtaborunk, a Grüner Veltliner, amely Reserve minõsítést kapott, és méltán felveszi a versenyt a híresebb borvidékek nagy boraival.
Ez a bor a szüret során alkalmazott rendkívül szigorú szelekciónak és a maximális hozamkorlátozásnak köszönhetõen született igazi emlékmû a borászatban.
Rendhagyó szõlõmûvelési eljárások és õsi érlelési technikák ismerhetõk fel ebben a teljesen másféle borban. Teljes érlelése során akácfahordóban pihent.
Ez a bor nem való könnyed borokat kedvelõknek, alkohollal szemben érzékenyeknek vagy a friss gyümölcsök rajongóinak.
Összefoglalva: az illatában, az ízében és a lecsengésében is egyetlen szó jellemzi JELENLÉT.
Mindezt érzéki édesség, telt test, kifinomultság és rendkívüli érlelési potenciál támasztja alá.
Különleges élményt nyújt kacsamájhoz, libamájhoz vagy modern, gyümölcsös aromákkal dolgozó konyhához.
Fogyasztási hõmérséklet: 10?°C
| szolofajta | Grüner Veltliner |
|---|---|
| evjarat | 2023 |
| alkoholtartalom | 14% |
| szin | |
| cukor | 9,3 g/Ltr |
| sav | 5,4 g/Ltr |
| orszag | Ausztria |
| mennyiseg | Félszáraz |
Nier Zsolt, ez a tehetséges kaisergarteni borász önálló tanulással sajátította el széleskörű ismereteit. Barátságos borászokkal való szoros együttműködésének köszönhetően rendkívüli borokat tudott létrehozni, melyeket sokszor aranyérménnyel díjaztak. Testvére, Tom Nier felelős az üzlet kreatív részéért. Együtt verhetetlen csapatot alkotnak, amely a bortermelés csúcsminőségének és innovációjának szinonimája.